Mü`minler ancak o kimselerdir ki Allah zikredildiği (anıldığı) zaman kalpleri ürperir O`nun ayetleri okunduğunda (onların) imanlarını arttırır ve yalnızca Rablerine tevekkül ederler.
(Enfâl sûresi-2)
Bir Hadis
Hz. Enes (r.a.) anlatıyor: Resulullah (sav) ölmek üzere olan bir gencin yanına girmişti. Hemen sordu: `Kendini nasıl buluyorsun. Ey Allah`ın Rasulü, Allah`tan ümidim var, ancak günahlarımdan korkuyorum.` diye cevap verdi. Resulullah da (sav) şu açıklamayı yaptı: Bu durumda olan bir kulun kalbinde (ümit ve korku) birleşti mi, Allah o kulun ümid ettiği şeyi mutlaka verir ve korktuğu şeyden de onu emin kılar. (Tirmizi, Cenâiz 11)
Bir Dua
Hz. Peygamber (s.a.v) şöyle buyurmuştur Allah'ım cimrilikten sana sığınırım korkaklıktan sana sığınırım ömrün en rezil zamanına kalmaktan sana sığınırım. (Buhârî Deavât 37)