Bismillahirrahmanirrahim Ey imân edenler! Allah'a karşı takvâlı olun ve sözü doğru söyleyin. Ahzâb sûresi-70
Bir Hadis
Ebu Saîdi'l-Hudrî (ra) anlatıyor: Hz.Resûlullah (s.a.v) buyurdular ki: "Size, insanların en hayırlısı ve en şerlisini haber vermiyeyim mi! İnsanların en hayırlısı o kimsedir ki, kendi veya başkasının atı sırtında ya da yaya olarak, ölünceye kadar Allah yolunda çalışır. İnsanların en şerlisine gelince o da, Allah'ın Kitab'ını okuyup (emir ve yasaklarına) riayet etmeyen kimsedir." Nesâî, Cihad 8, (6, 11-12)
Bir Dua
Peygamberimiz (s.a.s.) şöyle buyurmuştur
`Allah?ım! İhtiyarlıktan, kederden, acizlikten, tembellikten, cimrilikten, korkaklıktan, borç sıkıntısından ve güç sahibi olan kişilerin haksızlığına uğramaktan sana sığınırım.` - (Buhârî, Et?ıme, 28)
Hikmetli Söz
Hz. Peygamberin amcası Abbas’a (r.a) şöyle bir soru soruldu: “Sen mi daha büyüksün, yoksa Hz. Peygamber mi?” O da şöyle cevap verdi: “Peygamber benden büyük; ancak ben ondan önce doğdum.”