Bismillahirrahmanirrahim Ey imân edenler, Allah'ın size helal kıldığı temiz (ve güzel) şeyleri haram kılmayın ve haddi aşmayın. Şüphesiz ki Allah, haddi aşanları sevmez. Mâide sûresi-87
Bir Hadis
Urs İbnu Amire el-Kindi (r.a) anlatıyor: Hz. Peygamber (s.a.v.) buyurdular ki: Yeryüzünde bir kötülük işlendiği vakit, ona şahit olan bunu takbih ederse (kötü olduğunun teyid ederse), o kötülüğü görmemiş gibi zararından kurtulur. O kötülüğe şahit olmadığı halde, işittiği zaman memnun kalan kimse, sanki şahit olmuş gibi manen zarar görür. (Ebu Davud, Melahim 17)
Bir Dua
Bismillahirrahmanirrahim
Rabbimiz Sen bunu boş yere yaratmadın seni tenzih ve takdis ederiz Bizi cehennem azabından koru. (Âl-i İmrân Suresi-191)
Hikmetli Söz
Bir milletin kendine yeterli olmadığını söylemek, onu mazisiyle, iktidarıyla, imanıyla beraber gömmek demektir. Nurettin Topçu