Bismillahirrahmanirrahim Onlardan bazı çiftlere verdiğimiz (dünya) menfaatlerine sakın gözünü dikme ve onlara hüzünlenip üzülme. Mü'minlere karşı kanadını indir. Hicr sûresi-88
Bir Hadis
Ebû Saîd el-Hudrî (r.a) şöyle dedi: Hz. Peygamber (s.a.v.) örtünme çağına girmiş bir genç kızdan daha utangaçtı. Hoşlanmadığı bir şey gördüğünde bunu yüzüne bakınca anlardık. (Buhârî, Menâkıb 23, Edeb 72, 77; Müslim, Fezâil 67. İbni Mâce, Zühd 17)
Bir Dua
"Allah’ım! Kötü ahlaktan, nefsânî arzulardan, kötü işlerden ve ayıp şeylerden beni uzaklaştır.” (İbn Hibbân, Ed’ıye, No: 960)
Hikmetli Söz
İlim, sana zarûri oldukça kazanmaya çalış, sana gerekli olmayan bilgileri elde etmeye uğraşma, zarûri bilgiyi kazandıktan sonra da, onunla amel etmekten başka bir şey isteme. - Molla Camî