Eğer Allah size yardım ederse artık size galip gelecek (yenecek) yoktur ve eğer sizi yardımsız (ortada) bırakacak olursa Ondan sonra size kim yardım edebilir ki Öyleyse mü`minler artık yalnızca Allah`a tevekkül etsinler.
(Âl-i İmrân sûresi:160)
Bir Hadis
Büreyde (ra)'dan dedi ki: Rasûlullah (s.a.v) şöyle buyurdu: Kuranı okuyup öğrenen ve gereğince amel eden bir kimsenin anne-babasına kıyamet gününde ışığı güneş ışığı gibi nurdan bir taç giydirilir. Ayrıca dünyadan daha değerli iki elbise giydirilir. Anne-babası: Bu giysiler bize ne diye verildi diye sorarlar, sizin çocuğunuzun Kurân'ı öğrenmiş olması sebebiyle, diye cevap verilir. (Hakim Müstedrek, I, 568)
Bir Dua
Peygamberimiz (s.a.s.) şöyle buyurmuştur:
`Allah?ım! Sürçmelerimi / hatalarımı azalt, ayıplarımı / kusurlarımı ört, korkumu gider, bana taşkınlık edene karşı beni koru, zulmedene karşı bana yardım et ve bu konuda bana yardımını göster.` - (İbn Ebû Şeybe, Duâ, 42, No: 29389
Hikmetli Söz
Bir insanı şöhretine ve görüşüne aldanma, namaz ve niyazına bakma.