Ayetlerimiz hakkında alaylı tartışmalara dalanları gördüğünde onlar bir başka söze geçinceye kadar onlardan yüz çevir. Eğer şeytan sana unutturacak olursa bu durumda hatırladıktan sonra artık zalimler topluluğuyla birlikte oturma.
(En`âm sûresi-68)
Bir Hadis
Ebû Hüreyre radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre
Hz. Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
“Kim, helâl kazancından bir hurma kadar sadaka verirse, - ki Allah, helâlden başkasını kabul etmez - Allah o sadakayı kabul eder. Sonra onu dağ gibi oluncaya kadar, herhangi birinizin tayını büyüttüğü gibi, sahibi adına ihtimamla büyütür.”
Buhârî, Zekât 8; Tevhîd 23;
Müslim, Zekât 63, 64
Bir Dua
Bismillahirrahmanirrahim
`Rabbim, yeryüzünde kafirlerden yurt edinen hiç kimseyi bırakma.` dedi.
`Çünkü Sen onları bırakacak olursan, Senin kullarını şaşırtıp saptırırlar ve onlar, kötülükten sınırı aşan (facir'den) kafirden başkasını doğurmazlar.`
`Rabbim, beni, annemi, babamı, mü'min olarak evime gireni, iman eden erkekleri ve iman eden kadınları bağışla. Zalimlere yıkımdan başkasını arttırma.` - Hz. Nuhun duası (Nuh Suresi 26-28)
Hikmetli Söz
Sabır saadeti ebedi kalır / Sabır kimde ise o nasib alır. - (Yunus Emre)