Ey iman edenler Allah`ın yardımcıları olun (Hani) Meryem oğlu İsa`nın (as) havarilere Allah`a (giderken) benim yardımcılarım kimlerdir demesi gibi Havariler de demişlerdi ki Allah`ın yardımcıları bizleriz Böylece İsrailoğulları`ndan bir taife iman etmiş, bir taife de inkar etmişti Nihayet Biz iman edenleri düşmanlarına karşı destekledik de onlar üstün geldiler.
(Saff sûresi-14)
Bir Hadis
Ebû Hüreyre radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre,
Hz. Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
“Hayat şartları sizinkinden daha aşağı olanlara bakınız; sizden daha iyi olanlara bakmayınız. Bu, Allah’ın üzerinizdeki nimetini hor görmemenize daha uygun bir davranıştır.”
Müslim, Zühd 9
Bir Dua
Hz. Peygamber (s.a.v) şöyle buyurmuştur Allah'ım Nefsime takvasını ver ve nefsimi (her türlü kötü şeylerden) temizle sen temizleyenlerin en hayırlısısın Sen nefsimin dostu ve mevlasısın. (Müslim Duâ 73)
Hikmetli Söz
Geçenlerden ibret alınız gayretle çalışınız gafil olmayınız. Hiç bir hareketinize göz yumulmaz. Hani nerede dünyaya gelipde orada uzun müddet menfaatler sağlayan orayı imar edenler ekip biçenler ve onların kardeşleri. Onları unuttunuz mu Dünyaya Allah'ın verdiği kadar değer veriniz. Ahirettende nasibinizi unutmayınız. - Hz. Osman (r.a.)