Ve onlar bir fahşa (kötülük ve hayasızlık) işlediklerinde ya da nefislerine zulmettikleri zaman hemen Allah'ı anıp günahlarından dolayı istiğfar (bağışlanma) isteyenlerdir. Allah'tan başka günahları bağışlayacak kimdir Bir de onlar yaptıkları (kötü işlerde) bile bile ısrar etmeyenlerdir.
(Âl-i İmrân sûresi-135)
Bir Hadis
Ebû Sâbit, Ebû Saîd ve Ebû Velîd künyeleriyle tanınan ve Bedir mücâhidlerinden olan Sehl İbni Huneyf (ra)'den rivayet edildiğine göre;
Hz. Nebî (s.a.v) şöyle buyurdu:
Bütün kalbiyle şehid olmayı isteyen kişiyi Allah, yatağında ölse bile, şehidler mertebesine ulaştırır.
Müslim, İmâre 157
Bir Dua
Bismillahirrahmanirrahim “Ey Rabbim! Gerek bana gerekse anne babama verdiğin nimete şükretmeye ve hoşnut olacağın iyi işler yapmaya beni muvaffak kıl. Rahmetinle beni iyi kullarının arasına kat!” (Neml Suresi-19)
Hikmetli Söz
Mademki dini savunmak farzı ayındır; mademki farzı eda etmenin bağlı olduğu sebepleri elde etmek farzdır; o hâlde düşmanlarımızın kuvvet adına neleri varsa hepsini elde etmek için çalışmak Müslüman fertlerin her birine farzı ayındır. Mehmet Akif Ersoy