İşte sizler böylesiniz onları seversiniz, oysa onlar (asla) sizi sevmezler. Siz kitabın (kitapların) tümüne iman edersiniz onlar sizinle karşılaştıklarında (bizde) "iman ettik" derler kendi başlarına kaldıklarında ise size olan öfkelerinden dolayı parmak uçlarını ısırırlar. De ki "Öfkenizle ölün" Şüphesiz ki Allah göğüslerin (kalplerin) özünü bilendir.
(Âl-i İmrân sûresi-119)
Bir Hadis
Şeddad İbnu Evs (ra) anlatıyor: "Resulullah (s.a.v) buyurdular ki: "Akıllı kimse, nefsini muhasebe eden ve ölümden sonrası için çalışandır. Aciz de, nefsini hevasının peşine takan ve Allah'tan temennide bulunan kimsedir." Tirmizî, Kıyamet 26
Bir Dua
“Allah’ım! Beni bağışla, bana hidayet nasip eyle, bana rızık ver, beni afiyette daim eyle ve bana merhamet et.” (Müslim, Zikir ve Duâ, 35)
Hikmetli Söz
Namus ve şerefinizi koruyun ki Allah da sizin namus ve şerefinizi korusun. Yiyeceklerinizin helal ve temiz olmasına dikkat edin.-Hz. Osman (r.a)