Bismillahirrahmanirrahim
Bunun sebebi şudur: Bir kavim (toplum), kendinde olan (güzellikleri) değiştirmedikçe Allah onlara nimet olarak bağışladığı (güzellikleri) değiştirici değildir Şüphesiz ki Allah semidir âlimdir (hakkıyla işitendir bilendir) (Enfâl sûresi-53)
Ebu Mûsâ el-Eşârî (r.a.)'dan rivayet edildiğine göre Resulullah (s.a.v.) şöyle buyurmaktadır: Bir kulun çocuğu öldüğü zaman Yüce Allah, meleklerine Kulumun çocuğunun ruhunu mu kabzettiniz buyurur. Melekler: Evet derler. Allah: Kulumun gönlünün meyvesini/ciğerparesini mi kopardınız buyurur. Melekler: Evet derler. Allah: (Bu durum karşısında) kulum ne dedi Melekler: Sana hamdetti ve «İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi râciûn» (Biz, Allah'tan geldik ve O?na döneceğiz) dedi derler. Bunun üzerine Allah: O halde kulum için cennette bir ev yapın ve adını da «hamd evi» koyun? buyurur. Tirmizî, Cenaiz 36 (1021)
Hz. Peygamber (s.a.v) şöyle buyurmuştur Allah'ım Senden düzgün bir yaşantı temiz bir ölüm ve rezil rüsva olmadan sana dönebilmeyi istiyorum. (İbn Ebû Şeybe Duâ 1, No: 29134)
Dostluğun en alt seviyesi, fazla olan malından vermektir; ortası, ha dostumun ha benim demektir; âlâsı, kendi açlığı pahasına dostu doyurmaktır. Mehmet Zahid Kotku
Hadis Okudunuz mu ?
Tekil (Bugün) | 564 |
Toplam | 3480702 |
En Fazla | 8395 |
Ortalama | 1138 |