Bismillahirrahmanirrahim Sizin Rabbiniz, fazlından aramanız için denizde gemileri sizin için yürütür. Gerçekten O, size karşı merhametli olandır. (isra Suresi-66)
Bir Hadis
Ebu Zerr (ra)'dan rivayet edildiğine göre Resulullah (s.a.v) şöyle buyurmaktadır: Sizden her birinizin, her bir mafsalına karşılık bir sadakası vardır. Her tesbih (Subhanallah) bir sadakadır. Her tahmid (el-Hamdulillah) bir sadakadır. Her tehlil (Lâ ilâhe illallâh) bir sadakadır. Her tekbir (Allahu ekber) bir sadakadır. İyiliği emretmek ve kötülükten men etmek de birer sadakadır. Bütün bunlara, kişinin kılacağı iki rekat duha/kuşluk namazı yeterlidir. (Müslim, Salatul-Musafirîn 84 (720) Zekat 56 (1009). Ayrıca bk. Ebu Dâvud, Salatul-Tatavvu 12 (1285, 1286), Edeb 159-160 (5243, 5244); Ahmed b. Hanbel, el-Müsned, V/167, 168)
Bir Dua
Bismillahirrahmanirrahim
`Ey rabbimiz! Ben zürriyetimden bir kısmını, senin kutsal evinin (Kâbe) yanında tarıma elverişli olmayan bir vadiye yerleştirdim. Bunu yaptım ki Rabbim, namazı kılsınlar! İnsanların gönüllerini onlara meylettir ve çeşitli ürünlerden onlara rızık ver ki şükretsinler!` - İbrâhîm Suresi-37
Hikmetli Söz
Kibir ve gurur ile tahsil olunan ilimde felâh yoktur. - (İmam-ı Şafii)