Muhakkak ki, Allah'a ve Resûlü`ne karşı savaş açanların ve yeryüzünde fesad (bozgunculuk) çıkarmaya çalışanların cezası ancak öldürülmeleri asılmaları ya da elleriyle ayaklarının çaprazlama kesilmesi veya yerlerinden sürülmeleridir. Bu dünyadaki rezillikleridir (asıl) ahirette onlar için azim (büyük) bir azap vardır.
(Mâide Sûresi-33)
Bir Hadis
Hz. Peygamber (s.a.v) Medîne`ye geldiği zaman Yahudilerin aşûre günü oruç tuttuklarını gördü ve bunun ne orucu olduğunu sordu cevap olarak şöyle dediler Bugün, iyi bir gündür. Allah, İsrailoğulları`nı Firavun`un zulmünden bugün kurtarmıştır. Musa (Aleyhisselam) Allah`a şükür için bugünde oruç tutmuştur. Biz de tutarız dediler. Hz. Peygamber; `Biz Musa`nın sünnetine sizden daha yakınız dedi ve o gün oruç tuttu ve ashabına da tutmalarını emir buyurdu. (Buhârî, Savm, 69; Tecrîd-i Sarih, VI, 308, 309)
Bir Dua
“Allah’ım! Bize imanı sevdir, kalplerimizi imanla süsle. Bize küfrü, itatsizliği ve isyanı sevdirme, kerih göster, bizi doğru yolu bulanlardan eyle.” (Hâkim, Deavât, No: 1868)
Hikmetli Söz
Allahım, ilmimi artır ve bana hidâyet verdikten sonra kalbimi kaydırma; katından bana rahmet lütfet; şüphesiz ki Sen, çok lütuf kârsın.