Kim kendisine hidayet (dosdoğru yol) apaçık belli olduktan sonra Resule karşı gelir (muhalefet ederse) ve mü`minlerin yolundan başka bir yola tâbi olursa, onu döndüğü (batıl) yolda bırakırız ve cehenneme sokarız. Ne kötü bir varış yeridir orası.
(Nisâ sûresi-115)
Bir Hadis
Berâ İbni Âzib (ra)dan rivayet edildiğine göre
Hz. Resûlullah (s.a.v)’i Medineli müslümanlar hakkında şöyle buyurdu:
Ensarı (Medineli müslümanları) ancak mümin olan sever, onlara ancak münâfık olan düşmanlık eder. Ensarı seveni, Allah da sever; onlara düşmanlık edene de Allah düşmanlık eder.
Buhârî, Menâkıbu?l-ensâr 4; Müslim, Îmân 129
Bir Dua
`Rabbim, gerçekten, ben kendi nefsime zulmettim, artık beni bağışla.` - Hz. Musa'nın Duası (Kasas Suresi 16)
Hikmetli Söz
Eğer düşmanın sana zarar vermesinden korkuyorsan iyilikle onun gönlünü bağlamalısın. d İnsanın merhameti, yumuşaklığı ve cömertliği kendisini düşmanlarına bile sevdirir. Sadi Şirazî