Andolsun ki Biz cehennem için cinlerden ve insanlardan çok kişi yarattık (Bunun sebebi) kalpleri vardır kavrayıp anlamazlar gözleri vardır görmezler kulakları vardır işitmezler (umursamazlar) Bunlar hayvanlar gibidir, hatta daha da dalalettedirler İşte bunlar gafil olanlardır.
(A`râf sûresi-179)
Bir Hadis
Bir gün Allah Resûlü (s.a.s.) küçük Ömer’in yemekte elini tabağın her tarafında gezdirdiğini görünce ona yumuşak bir edayla, “Delikanlı! Besmele çek, sağ elinle ve önünden ye.” uyarısında bulundu. Allah Resûlü’nün (s.a.s.) dudaklarından dökülen bu üç kısa cümle ömür boyu onun yemek yiyiş tarzını şekillendirdi. Zira bu olayı bizlere kendisi anlatan Ömer b. Ebû Seleme (r.a.) ardından şu sözleri ekliyordu: “Bundan sonra benim yemek yiyiş tarzım hep bu şekilde oldu.” (Buhârî, Et’ıme, 2)
Bir Dua
Allah’ın gazabından, kullarının şerrinden, şeytanların vesveselerinden ve (onların) bana uğramalarından Allah’ın tam kelimelerine sığınırım.” (Ebu Davud, Tıb, 19)
Hikmetli Söz
Neye yaklaşsam sonu uzaklık ve kırgınlık. Anla ki, yok Allah’tan başkasıyla yakınlık. d Anladım işi, sanat Allah’ı aramakmış. Marifet bu, gerisi yalnız çelik çomakmış. Necip Fazıl Kısakürek