Kadınlara oğullara kantar kantar yığılmış altın ve gümüşe salma (cins) atlara (araçlara) hayvanlara ve ekinlere karşı duyulan (aşırı) sevgi ve şehvet ile insanlara süslü (çekici) gösterildi.
(Âl-i İmrân sûresi-14)
Bir Hadis
Ebu Zerr (ra)'dan rivayet edilmiştir: Resulullah (s.a.v) bana Allahın en çok hoşlandığı sözü sana bildireyim mi Allah'ın en çok hoşlandığı söz: «Subhanallâhi ve-bihamdihi» (Allah'ı, hamdederek tesbih ederim) demektir buyurdu. Müslim Zikr 84 (2731);Tirmizî Deavat 128 (3593) Ahmed b. Hanbel el-Müsned V/148, 161
Bir Dua
Hz. Peygamber (s.a.v) şöyle buyurmuştur: Allah'ım Günahlarımızı, yaptığımız haksızlıkları saçmalıklarımızı bilerek ve ciddi olarak yaptıklarımızı bağışla bunların hepsi bizde mevcuttur. (Hâkim Deavât No:1916)