Her nefis (can) ölümü tadacaktır. Ve muhakkak ki kıyamet günü ecirleriniz (karşılıklarınız) size eksiksizce ödenecektir.Kim ateşten çekip kurtarılır ve cennete konursa artık o gerçekten kurtuluşa ermiştir.Dünya hayatıda aldatıcı (gururlandırıcı) metadan (menfaatten) başka bir şey değildir.
(Âl-i İmrân sûresi-185)
Bir Hadis
Ebu Hureyre (ra) anlatıyor: Hz. Peygamber (s.a.v) buyurdular ki: Allah Teâla, ümmetim, içinden geçen fena şeylerle amel etmedikçe veya onu konuşmadıkça, o şey yüzünden ümmetimi hesaba çekmeyecektir. (Buhari, Eyman Ve`n-Nüzûr 15)
Bir Dua
Bismillahirrahmanirrahim Rabbimiz! Bize katından rahmet gönder ve bize içinde bulunduğumuz durumdan bir çıkış yolu göster. (Kehf Suresi- 10)
Hikmetli Söz
İnsanın en büyüğü, en yüksek mevkide iken tevazu gösteren, kudret sahibi iken affeden, kuvvetli olduğu vakit zulmetmeyen ve adaletle hareket edendir.
- Abdülmelik b. Mervan