Eğer seninle tartışmaya girerlerse de ki Ben bana tabiî olanlar ile birlikte yüzümü (özümü) Allah'a teslim ettim (islam oldum) Ve kendilerine kitap verilenlere ve ümmilere de ki Siz de teslim (islam) oldunuz mu Eğer teslim (islam) olurlarsa gerçekten hidayete ermişlerdir. Fakat eğer yüz çevirdilerse artık sana düşen yalnızca tebliğdir. Allah kulları (hakkıyla) görendir.
(Âl-i İmrân sûresi-20)
Bir Hadis
Yeğeni Urve’nin rivayet ettiğine göre
Âişe radıyallahu anhâ şöyle demişti:
“Ey kız kardeşimin oğlu! Allah’a yemin ederim ki, biz bir hilâli, sonra diğerini, sonra bir başkasını, yani iki ayda üç hilâli görürdük de, Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem’in evlerinde hiç ateş yakılmazdı.” Ben:
– “Teyzeciğim! O halde geçiminiz ne idi?” dedim. Teyzem:
– “İki siyah, yani hurma ve su. Ancak şu var ki, Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem’in ensardan sağmal hayvanları bulunan komşuları vardı. Onlar Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem’e bu hayvanların sütlerinden gönderirlerdi; o da bize içirirdi.” dedi.
Buhârî, Hibe 1; Rikak 17;
Müslim, Zühd 28
Bir Dua
“Allah’ın gazabından, kullarının şerrinden, şeytanların vesveselerinden ve (onların) bana uğramalarından Allah’ın tam kelimelerine sığınırım.” (Ebu Davud, Tıb, 19)
Hikmetli Söz
En zor savaş, geçici ve boş arzularla savaştır. Benliğini bu arzulardan kurtaran, dünyaya ait tüm musibetlerden, bütün sıkıntılardan kurtulur. İbrahim Ethem Hazretleri