Bismillahirrahmanirrahim "Şüphesiz ki ben, benimde Rabbim sizin de Rabbiniz olan Allah'a tevekkül ettim. Yeryüzünde hareket eden hiçbir canlı yoktur ki, Allah, onun perçeminden (kontrolü altında) tutmuş olmasın. Şüphesiz Rabbim sırat-ı müstakim (dosdoğru yol) üzerindedir." Hûd sûresi -56
Bir Hadis
Enes (r.a)'den rivayet edildiğine göre Hz. Peygamber (s.a.v.) (Elle) yemek yediği zaman üç parmağını da yalardı ve bu konuda şöyle buyururdu: Herhangi birinizin lokması yere düştüğü zaman, bulaşan şeyi temizleyip lokmayı yesin. Onu şeytana bırakmasın. Resûl-i Ekrem (s.a.v.) tabağın sıyrılmasını emrederek Zira bereketin yemeğin neresinde bulunduğunu bilemezsiniz? buyurdu. (Müslim, Eşribe 136. Ebû Dâvûd, Etıme 49; Tirmizî, Etıme 11)
Bir Dua
“Allah’ım! Senden hayırlı olan işleri yapmayı, aklın ve dinin çirkin gördüğü şeyleri terk etmeyi ve fakirlerin sevgisini istiyorum.” (Mâlik, Duâ, No: 508)
Hikmetli Söz
Fazilet gücü yettiğinde affetmektir. Hz. Ali (r.a)