Ey iman edenler eğer kâfirlere itaat ederseniz sizi topuklarınız üzerinde gerisin geri çevirirler böylece (büyük) hüsrana uğrayanlara dönersiniz.
(Âl-i İmrân sûresi-149)
Bir Hadis
Bir gün Allah Resûlü (s.a.s.) küçük Ömer’in yemekte elini tabağın her tarafında gezdirdiğini görünce ona yumuşak bir edayla, “Delikanlı! Besmele çek, sağ elinle ve önünden ye.” uyarısında bulundu. Allah Resûlü’nün (s.a.s.) dudaklarından dökülen bu üç kısa cümle ömür boyu onun yemek yiyiş tarzını şekillendirdi. Zira bu olayı bizlere kendisi anlatan Ömer b. Ebû Seleme (r.a.) ardından şu sözleri ekliyordu: “Bundan sonra benim yemek yiyiş tarzım hep bu şekilde oldu.” (Buhârî, Et’ıme, 2)
Bir Dua
“Ey kalpleri evirip çeviren (Allah’ım!) Benim kalbimi de Senin dinin üzere sabit kıl.” (Tirmizi, Deavât, 89)
Hikmetli Söz
İyi bir dilekle selamlanırsan, daha iyisiyle karşılık ver. Bir el sana ihsanda bulunursa, ona daha fazlasını ver. Bununla birlikte fazilet ilk başlayanındır. Hz. Ali (r.a.)