"Ve (emrolundum) Kur`an`ı okumakla da. Artık kim hidayete gelirse kendi nefsi için hidayete gelmiştir.Kim dalalete düşecek (sapacak) olursa de ki:"Muhakkak ki ben yalnızca uyarıcılardanım.
(Neml sûresi-92)
Bir Hadis
Ebû Hüreyre radıyallahu anh şöyle dedi:
Suffe ehlinden yetmiş kişiyi gördüm. Onlardan bir tek kişinin bile üzerinde bütün vücudunu örtecek bir elbise yoktu. Ya belden aşağı giyilen bir izâr ya da belden yukarı giyilen bir kisâ vardı. Elbiselerini boyunlarına bağlarlardı. Bunların bir kısmı baldırlarının yarısına, bir kısmı da topuklarına erişirdi de, avret yerinin görülmemesi için elbisesini eliyle toplardı.
Buhârî, Salât 58
Bir Dua
Bismillahirrahmanirrahim Rabbim karnımda olanı her türlü bağımlılıktan özgürlüğe kavuşturulmuş olarak Sana adadım benden kabul et. Şüphesiz işiten bilen Sensin Sen. (Al-i İmran suresi 35)- Hanne'nin (Meryemin Annesi)
Hikmetli Söz
İnsanın merhameti,
bağlamalısın.
yumuşaklığı ve
cömertliği kendisini
düşmanlarına bile
sevdirir.
Sadi Şiraz