Bismillahirrahmanirrahim Ve onlar Sana hiçbir misâl (mesele) getirmezler ki (buna karşılık) Biz Sana gerçeği ve en güzel açıklamayı getirmiş olmayalım. Furkân sûresi-33
Bir Hadis
Ebu Zerr (ra)'dan dedi ki: Ey Allah'ın Rasûlü, bana tavsiyede bulun dedim. Şöyle buyurdu: Ben sana Allah'a karşı takvalı olmayı tavsiye derim. Çünkü takva, senin bütün işlerin için bir güzelliktir. Ey Allah'ın Rasûlü, bana daha fazla tavsiye et, dedim. Şöyle buyurdu: Kuran okumaya yüce Allah'ı zikretmeye devam et! Çünkü senin için semada bir anılış, yeryüzünde de bir nurdur. Bana daha fazlasını buyur dedim. Şöyle buyurdu: Uzunca susup konuşmamaya bak. Çünkü bu şeytanı kovar ve dinin ile ilgili sana yardımcı olur. Bana daha da artır dedim. Şöyle buyurdu: Sakın çok gülme. Çünkü çok gülmek kalbi öldürür ve yüzün nurunu alıp gider. Daha da artır dedim, şöyle buyurdu: Allah için yapılacak bir işte kınayan kimsenin kınamasından korkma. Daha da artır deyince şöyle buyurdu: Kendi hakkında bildiklerin (kusurların) seni insanlardan (onlar hakkında ileri geri konuşmaktan) alıkoysun. (Ahmed, Müsned, IV, 299; İbn Hibban, Sahih, VI, 257)
Bir Dua
Bismillahirrahmanirrahim Ey Rabbimiz Unutur ya da yanılırsak bizi sorumlu tutma Ey Rabbimiz! Bize bizden öncekilere yüklediğin gibi ağır yük yükleme. Ey Rabbimiz Bize gücümüzün yetmediği şeyleri yükleme. (Bakara, 2/286)
Hikmetli Söz
Bütün işlerin Allah'ın emri ile olduğunu bildiği hâlde, elden kaçırdığı işler için üzülene hayret ederim. Zamanı kıyaslamayan kaderleri tanıyamaz gelecek günlerin neler vaat ettiğini de bilemez. - Hz. Osman (r.a.)