Bismillahirrahmanirrahim Âyetlerimizi etkisiz kılmak için çaba harcayanlar, (varya) işte onlar da azabın içine getirileceklerdir. Sebe sûresi-38
Bir Hadis
Hz. Enes anlatıyor: Resulullah (s.a.v) buyurdular ki: Kim abdest alınca onu mükemmel kılar, sonra da üç kere: (Eşhedü en lâ ilâhe illallahu vahdehû lâ şerîke leh ve eşhedü enne Muhammeden abduhu ve resûlühü) derse, kendisine cennetin sekiz kapısı açılır, dilediğinden içeri girer. (Kütüb-i Sitte, İbrahim Canan, Akçağ Yayınları, C. 16, s. 594)
Bir Dua
“…(Allah’ım!) Beni güzel ahlaka eriştir. Senden başka güzel ahlaka eriştirecek yoktur. Kötü ahlakı benden uzaklaştır. Senden başka kötü ahlakı benden uzaklaştıracak yoktur!…” (Müslim, Müsafirin, 201)
Hikmetli Söz
Yardım etki yardım olunasın. Kötülük edene iyilik et ki ona sahip olasın. Kendine razı olduğun sözü insanlara söyle.-(Erzurumlu İbrahim Hakkı)