Ey iman edenler, sizden olmayanları dost (ve sırdaş) edinmeyin. Onlar size karşı bozgunculuk yapmaktan geri durmazlar ve size sıkıntı verecek şeyleri isterler. Öfke (ve düşmanlıkları) ağızlarından dışa vurmuştur. Göğüslerin de gizli tuttukları (kin) ise daha büyüktür. Size ayetlerimizi açıkladık, eğer (düşünür) aklederseniz.
(Âl-i İmrân sûresi-118)
Bir Hadis
Cündeb (ra) anlatıyor: Resulullah (s.a.v) buyurdular ki: Bir adam: Vallahi Allah falancayı mağfiret etmiyecek diye kesip attı. Allah Teâlâ Hazretleri de: Falancaya mağfiret etmiyeceğim hususunda yemin eden de kim Ben ona mağfiret ettim senin amelini de iptal ettim buyurdu. Müslim Birr 137 (2621)
Bir Dua
“Allah’ım! Ayakta iken beni İslam ile koru, otururken beni İslam ile koru, uyurken beni İslam ile koru, hakkımda hiçbir düşman ve hasetçinin isteğini yerine getirme.” (İbn Hibban, Ed’ıye, No: 934)
Hikmetli Söz
Şudur cihanda en beğendiğim meslek, Sözün odun gibi olsun hakikat olsun tek. d Enbiya yurdu bu toprak, şüheda burcu bu yer, Bir yıkık türbesinin üstüne, Mevlâ titrer. Mehmet Akif Ersoy