Rabbinin kelimesi (sözü) doğruluk bakımından da adalet bakımından da tamamlanmıştır. O`nun kelimelerini (sözlerini) değiştirebilecek yoktur. O, semidir âlimdir (hakkıyla işitendir bilendir.)
(En`âm sûresi-115)
Bir Hadis
Enes b. Mâlik (r.a.)'dan rivayet edilmiştir: Peygamber (s.a.v.) mescide girmişti. İki direk arasında gerilmiş bir ip gördü. Bunun üzerine: Bu ip nedir diye sordu. Sahabiler: Bu ip Zeynep binti Cahşa ait bir iptir. Namaz kılarken ayakta durmaktan yorulunca ona tutunuyor dediler. Bunun üzerine Peygamber (s.a.v.): Onu hemen çözünüz. Sizden biri istekli ve zinde olduğu haldeyken (nafile) namazını kılsın. Yorgunluk ve gevşeklik hissettiğinde ise yatıp uyusun. buyurdu. Buhârî Teheccüd 18 Müslim Musafirin 219 (784) Ebu Davud Salatul-Tatavvu (1312)
Bir Dua
Peygamberimiz (s.a.s.) şöyle buyurmuştur
`Güzel ve bereket dilekleriyle dolu, ama bir o kadar yetersiz olan ve dilimizden düşürmediğimiz, vazgeçemediğimiz tüm övgülerle sana çokça hamdediyoruz ey Rabbimiz!` - (Buhârî, Et?ıme, 54)
Hikmetli Söz
Kim ilim arama yolunda olursa, cennet de onu arama yolunda olur.- Hz. Ali (r.a)