Yoksa tevbe kötülükleri (günahları) yapıp edip de (sonra) onlardan birine ölüm gelince "Ben şimdi gerçekten tevbe ettim" diyenler ile kafir olarak ölenler için yoktur İşte böyleleri için elim bir azap hazırlamışızdır.
(Nisâ sûresi-18)
Bir Hadis
Hz. Ebû Hüreyre (ra) anlatıyor: Hz. Resulullah (s.a.v)'ın şöyle söylediğini işittim: "Dostunu severken ölçülü sev, günün birinde düşmanın olabilir. Düşmanına da buğzunu ölçülü yap, günün birinde dostun olabilir." Tirmizî, Birr 60
Bir Dua
Bismillahirrahmanirrahim “Ey Rabbim! Beni ve kardeşimi bağışla, bizi rahmetine gark eyle! Sen merhametlilerin en merhametlisisin.” (A’râf Suresi-151)
Hikmetli Söz
Akıl dışında olan şeyler, keşif ve müşahedeyle kalp gözüyle anlaşılır. Akıl bunları anlayamaz. Nitekim,his uzuvları da aklın anladığı şeyleri anlamıyor. - Molla Camî