Eğer yeryüzünde olanların tamamı ve bununla birlikte bir misli daha zalimlerin olmuş olsaydı kıyamet günü o kötü azaptan (kurtulmak için) mutlaka bunları fidye olarak verirlerdi. Halbuki onların hiç hesaba katmadıkları şeyler Allah`tan kendileri için (artık) karşılarına çıkmıştır.
(Zümer sûresi-47)
Bir Hadis
Hârise İbni Vehb radıyallahu anh'dan rivayetle
Hz. Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurmuştur:
“Size cennetlikleri bildireyim mi? Onlar hem zayıf oldukları hem de halk tarafından zayıf görüldükleri için kimsenin önemsemediği ve fakat şöyle olacak diye yemin etseler, isteklerini Allah’ın gerçekleştireceği kimselerdir.
Size cehennemliklerin kimler olduğunu söyleyeyim mi?
Katı kalbli, kaba, cimri ve kurularak yürüyen kibirli kimselerdir.”
Bismillahirrahmanirrahim “Ey Rabbim! Gerek bana gerekse anne babama verdiğin nimete şükretmeye ve hoşnut olacağın iyi işler yapmaya beni muvaffak kıl. Rahmetinle beni iyi kullarının arasına kat!” (Neml Suresi-19)
Hikmetli Söz
Takılır bir yerde kalır oyuncak, kurgular biter. Ölüm; o geldi mi ne var korkulacak, korkular biter.
- (Necip Fazıl Kısakür