Ve İnsanlardan kimi Allah`a bir kenarından (ucundan-eksik) kulluk eder eğer kendisine bir hayır dokunursa bununla mutmain olur ve eğer kendisine bir fitne (imtihan-deneme) isabet edecek olursa yüzü üstü dönüverir O, dünyayı da ahireti de kaybetmiştir İşte bu apaçık bir hüsrandır.
(Hac sûresi-11)
Bir Hadis
Allah Rasulü (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: Mahveden yedi günahtan sakınınız, onlar: Allah?a ortak koşmak, sihir yapmak, haksız yere adam öldürmek, yetim malı yemek, ribâ (faiz), savaştan kaçmak, iffetli ve iman sahibi bir kadına zina iftirasında bulunmaktır. Buharî, Ve saya 23 Müslim İman 38
Bir Dua
Bismillahirrahmanirrahim "Rabbimiz şüphesiz biz iman ettik, artık bizim günahlarımızı bağışla ve bizi ateşin azabından koru" diyenler; (Âl-i İmrân sûresi -16)
Hikmetli Söz
Kıyamet günü her göz ağlayacaktır. Ancak Allah Teâlâ`nın haram kıldıklarına bakmayan, Allah için uykusuz kalan, Allah korkusundan ağlayan gözler, ağlamayacaktır.