Bismillahirrahmanirrahim
Şüphesiz ki Allah (kimseye) zerre ağırlığı kadar dahi zulüm (haksızlık) yapmaz Ve eğer (zerre kadar) bir hasene (iyilik ve hayır) olursa onu kat kat arttırır ve kendi katından azim (büyük) bir ecir verir. (Nisâ sûresi-40)
Bir Hadis
Sehl İbni Sa`d (ra)'den rivayet edildiğine göre Hz. Resûlullah (s.a.v) Ben ve yetimi himâye eden kimse cennette şöylece beraber bulunacağız buyurdu ve işaret parmağıyla orta parmağını, aralarını biraz aralayarak, gösterdi.
Buhârî, Talâk 25, Edeb 24
Bir Dua
Hz. Peygamber (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: Allah'ım Hatalarımı bilerek cahillikle ve dalgınlıkla yaptığım kusurlarımı bağışla Bunların hepsi bende mevcuttur. (Buhârî Deavât 60)
Hikmetli Söz
Kudretinin üstündeki işlere ve bilmedikleri ilme müdahale edenler, kadir ve meziyetlerini kaybederler. - (İmam-ı Şafii)