Onların Rableri katında mükafatları altından ırmaklar akan içinde ebedi olarak kalacakları Adn cennetleridir Allah onlardan razı olmuştur onlar da O`ndan razı olmuşlardır İşte bu Rabbinden haşyet (saygı dolu korku) duyanlar içindir.
(Beyyine sûresi-8)
Bir Hadis
Ebu Hureyre (r.a.)'dan rivayet edildiğine göre Peygamber (s.a.v.) şöyle buyurmktadır: İslâm dini kolaylık dinidir. Dini aşmak isteyen kimse ona yenik düşer. Buna göre orta yolu tutun. (Allah'a) yakın olmaya çalışın. (Eğer böyle yaparsanız) müjdeler size. Günün başlangıcından, sonundan ve bir de gecenin sonun(a doğru Allah'a ibadet ederek) bu vakitlerden faydalanın. Buhârî İman 29 Nesâî İman 28
Bir Dua
`Rabbim, zindan, bunların beni kendisine çağırdıkları şeyden bana daha sevimlidir. Kurdukları düzeni benden uzaklaştırmazsan, onlara (korkarım) eğilim gösterir, (böylece) cahillerden olurum.` - Hz. Yusuf'un duası (Yusuf Suresi 33)
Hikmetli Söz
Akrabalarına saygılı davran; zira onlar kendileriyle uçtuğun kanatların, ona varacağın kökün, kendisiyle hamle yapacağın elindir. Hz. Ali (r.a.)