Ey iman edenler eğer kendilerine kitap verilenlerden herhangi bir fırkaya (gruba) tabiî olursanız (bağlanırsanız) sizi imanınızdan sonra tekrar küfre (çevirip) döndürürler.
(Âl-i İmrân sûresi-100)
Bir Hadis
Ebû Hüreyre radıyallahu anh den rivayet edildiğine göre
Hz. Peygamber aleyhisselâm şöyle buyurdu:
“Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse misafirine ikram etsin. Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse akrabasına iyilik etsin. Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse ya faydalı söz söylesin veya sussun!”
Bismillahirrahmanirrahim “Ey Rabbim! Gerek bana gerekse anne babama verdiğin nimete şükretmeye ve hoşnut olacağın iyi işler yapmaya beni muvaffak kıl. Rahmetinle beni iyi kullarının arasına kat!” (Neml Suresi-19)
Hikmetli Söz
Bir kimse bütün ilimleri kendinde toplasa, Allah Teala’nın rızasına uygun hareket etmedikçe kurtulamaz. Molla Camî