Hep birlikte Allah'ın ipine (vahye) sımsıkı sarılın. Tefrikaya (ayrılığa) düşmeyin. Ve Allah'ın sizin olan nimetini düşünüp hatırlayın. Hani siz düşmanlar idiniz de O kalplerinizin arasını ısındırdı ve siz O`nun nimetiyle kardeşler haline geldiniz. Yine siz tam ateş çukurunun kenarındayken oradan sizi kurtardı. İşte Allah, size ayetlerini böyle açıklıyor Umulur ki hidayete (dosdoğru yola) gelirsiniz.
(Âl-i İmrân sûresi-103)
Bir Hadis
Enes İbni Mâlik radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem Übey İbni Kâ’b radıyallahu anh’e hitaben şöyle buyurmuştur:
- “Allah Teâlâ, lem yekünillezine keferû suresini sana okumamı bana emretti.”
Übey İbni Kâ’b:
- Allah benim ismimi andı mı? dedi.
Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem;
- “Evet,” buyurdu.
Übey İbni Kâ’b duygulanarak ağladı.
Bismillahirrahmanirrahim
Ey Rabbimiz Sen rahmetin ve ilminle her şeyi kuşattın Tövbe edenleri ve yolundan gidenleri bağışla onları cehennem azabından koru. (Mümin Suresi-7)
Hikmetli Söz
Hayat
merdivenlerini
çıkarken insanlara
iyi davranalım.
Çünkü inerken
yine aynı insanlara
rastlayacağız.
Cenap Şehabettin