Bismillahirrahmanirrahim İşte sizin gerçek Rabbiniz olan Allah budur. Artık Hak'tan sonra dâlaletten başka ne vardır? O halde nasıl oluyor da hâlâ (haktan) döndürülüyorsunuz? Yûnus sûresi-32
Bir Hadis
Enes radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre
Hz. Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
“Şüphesiz ki Allah, hiçbir mü’minin işlediği iyiliği karşılıksız bırakmaz. Mümin, yaptığı iyilik sebebiyle hem dünyada hem de âhirette mükâfatlandırılır.
Kâfire gelince, dünyada Allah için yaptığı iyilikler karşılığında kendisine rızık verilir. Âhirete vardığında ise, kendisiyle mükâfatlandırılacağı herhangi bir hayrı kalmaz.”
Müslim, Münâfıkîn 56
Bir Dua
“Allah’ım! Ciddi ve şaka yollu yaptıklarımı, yanlışlıkla ve bilerek işlediğim günahlarımı affeyle! Bütün bu kusurların bende bulunduğunu itiraf ederim.” (Müslim, Zikir, 70)
Hikmetli Söz
Özel bir ilim halkasında ders vermekte olan bir âlim, öğrencilerden birine, dün neden derse gelmediğini sordu. Öğrenci, havanın soğuk ve yağmurlu olmasını sebep gösterince hoca şöyle dedi: “Soğuğa ve sıcağa yenilen, ilimde başarılı olmaz.”