Bismillahirrahmanirrahim O halde akrabaya (yakınlara), yoksula ve yolcuya hakkını ver. Bu, Allah'ın yüzünü (rızâsını) isteyenler için daha hayırlıdır. Felâha (kurtuluşa) erenler işte onlardır. Rûm sûresi-38
Bir Hadis
Hz. Peygamber (s.a.v.) buyurmuşlardır Ben, dünyada bir ağacın altında gölgelendikten sonra yola koyulup orayı terk eden bir yolcu gibiyim. (Tirmizî Zühd 44)
Bir Dua
Hz. Peygamber (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: Allah'ım Kalbimde nur gözümde nur kulağımda nur sağımda nur, solumda nur üstümde nur altımda nur önümde nur var eyle benim nurumu artır.(Müslim, Müsâfirîn, 181)
Hikmetli Söz
Ahirette selamet istersen kimseyi incitme. Bir çocuk görünce, `Bu günah işlememiş masumdur. Ben günahkarım, bu benden üstündür` de. Kendinden yaşlı birisini gördüğün zaman da, `Bu benden çok ibadet etmiştir. Benden efdaldir` de. - (İmam Gazali)